VIDEO: Mitropolitul Andrei al Clujului – Postul cel Mare, inca o sansa de mantuire

Primul pas este postul de bucate. Dar la acesta trebuie sa adaugam si postul de… rautate. Postului trupesc, trebuie sa i se adauge postul duhovnicesc, pentru ca postul nostru sa fie primit de Dumnezeu – afirma intr-un cuvant tinut pe tema Sfantului Post al Invierii Domnului, Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Andrei.

Un trup patimas, dedat la rele, pana la urma indobitoceste si sufletul, avertizeaza Preasfintia Sa, amintind: “Iar, tot asa, placerea duhovniceasca(…), nestricandu-se prin participare la trup, preschimba trupul si-l face duhovnicesc”.

Pentru noi crestinii, perioada postului este o sansa. Despre post, rugaciune si dimensiunea sociala a postului, milostenie, puteti asculta mai multe, intr-o cateheza tinuta de Mitropolitul Andrei, pe care o punem la dispozitia dvs, in format video-audio, pe pagina de fata (Fisiere Media – dreapta sus), oferita de Mitropolia Clujului [https://www.mitropolia-clujului.ro/ips-andrei-postul-cel-mare-inca-o-sansa-de-mantuire/]

Lăcașuri Ortodoxe

IPS Andrei – Cluj – cateheza Postul Mare 2017 [//www.youtube.com/embed/6nefci77XGk?rel=0]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.