Diplomati din Romania prezenti la slujba din Kiev, in Duminica Ortodoxiei

Ambasadorii și diplomații a nouă state ortodoxe au participat, pe 5 martie 2017, in Duminica Ortodoxiei, la slujba oficiata în Biserica Sfinților Antonie și Teodosie, numita “trapeza” Lavrei Peșterilor din Kiev.

Conform publicatiei in limba rusa Pravlife [https://pravlife.org/content/posly-devyati-gosudarstv-molilis-s-predstoyatelem-upc-v-kievo-pecherskoy-lavre] (Viata Ortodoxa), diplomati din Romania au fost prezent la eveniment, de asemenea, alaturi de ambasadorii si diplomatii Federației Ruse, Belarusiei, Georgiei, Greciei, Moldovei, Bulgariei, Serbiei și Macedoniei.

Sfânta Liturghie a fost prezidata de Mitropolitul Onufrie al Kievului, Primatul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, de sub Patriarhia Moscovei – singura Biserica Ortodoxa canonica a tarii.

Cu aceasta ocazie, Mitropolitul Onufrie a amintit ca, in Duminica Ortodoxiei, sunt inaltate rugăciuni specifice, in intreaga lume, “prin care mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul dat in păstrarea Credinței Ortodoxe în vremuri dificile”.

Mitropolitul a vorbit, totodata, despre persecutarea creștinilor în primele trei secole, și despre ereziile apărute în Biserică, amintind aici despre Sinoadele Ecumenice, în număr de șapte, care au condamnat toate învățăturile greșite legate de Hristos, Sfanta Treime, Maica lui Dumnezeu, venerarea icoanelor și altele.

“Fie ca Domnul să ne ajute să păstram puritatea Credinței Ortodoxe. Noi trebuie să o transmitem, urmașilor noștri, așa cum am primit-o. Sa-I mulțumim lui Dumnezeu, pentru faptul ca suntem membri ai Bisericii Ortodoxe, și să mărturisim Credinta Ortodoxă”, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.