Calugarii din Vatoped ACHITATI, dupa aproape un deceniu de procese

După un deceniu de procese, Curtea de Apel din Atena i-a achitat, în cele din urmă, pe Arhimandritul Efrem (foto) și pe toți ceilalți inculpați intr-un controversat schimb de terenuri între statul elen și Mănăstirea Vatoped din Athos, informeaza publicatia greceasca Romfea [https://www.romfea.gr/agioritika-nea/13651-i-imm-batopaidiou-gia-tin-athootiki-apofasi] .

În 2008 a avut loc un acord între statul elen și mănăstirea atonită Vatoped, privind un schimb de teren care a făcut obiectul unei proceduri judiciare timp de aproape zece ani, cu multe răsturnări de situație (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În cele din urmă, Curtea de Apel din Atena, prin decizia din 21 martie 2017, l-a achitat pe Arhimandritul Efrem, Egumenul (staretul) Manastirii Vatoped, și pe toți cei acuzați. Mănăstirea Vatoped a emis următoarea declarație:

„Prin decizia de astăzi a justiției din Grecia, este restaurata onoarea celor care au suferit pe nedrept timp de aproape un deceniu.Sfanta Mănăstire Vatoped, aduce mulțumiri lui Dumnezeu, Care a permis ca dreptatea sa revina, pentru ca Manastirea sa-si poata continua nestingherita opera spirituala si de caritate.Exprimam recunostinta noastra Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, Bisericii Greciei, Patriarhiilor din Alexandria, din Ierusalim, și intregului cler și poporului, care au fost cu noi in toți acești ani”.Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.