Minune a Maicii Domnului Grabnic Ascultatoarea, cu o fetita nou-nascuta

O mamă în vârstă de 37 de ani, Ecaterina, care trăieste în partea de nord a Greciei, a raportat presei o minune atribuita unei copii a Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului din Manastirea Dochiaru, “Ea este Grabnic Ascultatoarea”.

O copie a icoanei fusese adusă în satul grecesc de nord-vest Arta, unde locuiește Ecaterina, și ea s-a dus de multe ori să aprindă o lumânare și să se roage în fața icoanei, conform publicatiei grecesti Vima Ortodoxias [https://www.vimaorthodoxias.gr/thavmata/agio-oros-neo-thavma-tis-panagias-gorgoipikoou-se-neogennito-koritsaki-apo-tin-arta/] .

Timp de unsprezece ani, Catherine nu a putut avea niciun copil, iar ea a rugat-o pe Maica Domnului “Ea este Grabnic Ascultatoarea” sa o ajute sa nasca, promițând că, în cazul în care copilul ar fi o fata, o va numi Maria. Rugăciunea ei a fost auzita, dar ea a născut un fiu si l-a numit după bunicul său, Gheorghe. Nouăsprezece luni mai târziu, i s-a nascut, insa, si o fiica, iar Ecaterina a declarat numele copilului Vasiliki, în onoarea nasei sale.

Cu toate acestea, în timp ce primul copil s-a nascut cu ușurință, Ecaterina a ajuns cu cel de-al doilea la unitatea de terapie intensiva a unui spital din Salonic. Unii dintre frații duhovnicesti ai Ecaterinei au contactat Manastirea Arhanghelul Mihail din Thassos si Dochhiaru de pe Muntele Athos, și i s-a spus că trebuie să boteze imediat, ea insasi, copilul.

Din nou intoarsa catre Maica Domnului “Grabnic Ascultatoarea”, pentru vindecarea copilului sau, ea a botezat-o de trei ori, în numele Tatălui, al Fiului și al Sfantului Duh, cu numele de MARIA. După cum afirmă Ecaterina, din acel moment totul s-a schimbat. A revenit acasă, in Arta, cu o fetita sanatoasa, dupa doar o saptamana, iar acum nu mai are nicio problema de sănătate. Medicii recunosc că acest caz a fost o minune, mai informeaza publicatia greceasca.

Ecaterina și-a exprimat recunoștința profundă, in fata egumenului Grigorie din Dochiaru, care i-a spus că cel mai important lucru acum este sa implineasca un preot botezul copilului, desigur cu acelasi nume, MARIA, iar aceasta se va intampla cat de curand.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.