Papa schimba doctrina: congregatiile catolice, libere sa abordeze casatoria si familia… in functie de contextul local

Pell catre Sinod: “Eu sunt preocupat de doctrină, eu nu sunt un adversar al Papei”

Comentand pe tema unor abordări pastorale diferite, care sa poata fi adoptate în funcție de contextul local, prefectul Secretariatului pentru Economie al Vaticanului a spus că termenul “catolic” înseamnă “universal”, si nicidecum “continental”.

“‘Catolic’ inseamnă ‘universal’, nu ‘continental’”.

Acesta este modul în care Cardinalul George Pell, prefect al Secretariatului pentru Economie, a comentat cu privire la posibilitatea ca Diocezele catolice sa decida ele insele asupra propriilor abordări pastorale privind… căsătoria și familia, în funcție de contextul național.

El a facut comentariul, in cadrul unui interviu acordat Agenției catolice de știri (CNA).

“Una dintre preocupările mele este doctrina”, a declarat el, “iar Papa spusese că doctrina nu va fi atinsa. Eu nu sunt, nici pe departe, un rebel sau un adversar al Papei”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.