Adoptia in cazul cuplurilor gay, o incalcare a drepturilor fundamentale ale omului

Arhiepiscopul catolic de Melbourne: permiterea adoptiei pentru cuplurile de homosexuali incalca drepturile fundamentale ale omului

Biserica Catolică a criticat guvernul statului australian Victoria, pentru lucrarile in derulare la o reformă programată sa permita cuplurilor de același sex adoptia, numind-o un “atac fundamental la libertatea religioasă” și o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului.

Reforma nu face nicio excepție pentru agențiile de adopție bazate pe credință. Nu vor exista scutiri pentru astfel de agenții, incat sa excluda de pe lista solicitarilor cuplurile de același sex. Arhiepiscopul Hart a avertizat că lucrătorii catolici la astfel de agenții s-ar confrunta cu sanctiuni intolerabile, în cazul în care ar refuza să acorde spre adoptie un copil, unui cuplu de același sex, pornind de la propria credința, și a amenințat că va închide agenția Catholic Care, dacă Parlamentul aprobă reforma.

Prelatul a folosit un limbaj neobisnuit de dur, acuzându-l pe Ministrul Egalitatii din Victoria, Martin Foley, ca nu evalueaza libertatea religioasa: ”În cazul în care un lucrător la Catholic Care sau la oricare altă agenție religioasa de adoptie refuză să isi incalce conștiința proprie, ascultand de această nouă legislație, el se va confrunta cu legea”, s-a plans el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.