CUTREMURATOR: insulele grecesti nu mai au spatii de inmormantare… pentru migranti!

Autoritățile de pe insula grecească Lesbos se tem că cimitirul principal al insulei ar putea sa nu mai faca fata cu spatiul, pentru primirea si ingroparea trupurilor neinsufletite ale migranților din Orientul Mijlociu, care mor încercând să treaca marea din Turcia.

Conform unui raport in limba engleza a lui John Carr, prezentat de postul de radio al Vaticanului in ultimele ore, in fiecare săptămână, pe medie, patru dintre aceste victime nefericite sunt îngropate în Secțiunea Săracilor, a Cimitirului Mytilene, după ce se îneaca in mare, incercand sa scape cu ambarcațiuni fragile. În curând, muncitorii municipali spun ca nu va mai exista loc liber pentru astfel de inmormantari.

Până în prezent, în acest an, 450.000 migranți și de refugiați au trecut din Turcia, prin insulele grecești, îndreptându-se spre nordul Europei. Câteva sute au murit în timpul acestei încercari, iar peste 3.000, până în prezent, au pierit în Marea Mediterană.

Situatia pe care au creat-o si o tolereaza fortele politice mari ale lumii este cutremuratoare: pescarii locali din Lesbos spun ca descoperă, de multe ori, trupurile neinsufletite, prinse în plasele lor, și nu pot face nimic altceva decat sa le arunce din nou în mare. Întreaga coastă a insulei este căptușita cu veste portocalii de salvare, aruncate.

In luna octombrie, în Grecia, până în prezent, a fost cald, iar mările calme. Dar aceasta s-ar putea schimba în orice zi, crescând riscul ca migranții sa nu mai poata fi ingropati pe aceste insule.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.