ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI: Catedrala Episcopala din Slobozia isi serbeaza cel de-al doilea hram

In ziua de 1 octombrie 2015, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor va sărbători hramul de toamnă al Catedralei Episcopale din Municipiul Slobozia: “Acoperământul Maicii Domnului”.

Cu aceasta ocazie, joi, incepand cu ora 8:00, in Catedrala vor fi oficiate Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii Arhieresti, in prezenta mai multor preoti si diaconi si a numerosi credinciosi.

In urma cu exact un an, in ziua de duminică, 21 septembrie 2014, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, sfinţea pictura care impodobeste aceasta frumoasa si impunatoare Catedrala din Baragan.

Punerea pietrei de temelie şi sfinţirea terenului pe care avea sa fie ridicata viitoarea catedrala, au avut loc pe data de 15 iulie 1992, slujba fiind oficiata de către vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist.

Mai multe amanunte despre Catedrala Episcopala “Inaltarea Domnului” din Slobozia, puteti citi dand click aici [https://sf-esc.ro/patrimoniu/12380-catedrala-inaltarea-domnului-din-slobozia.html] . Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va incerca sa va tina la curent, in urmatoarele zile, cu evenimentele ce se vor desfasura cu ocazia acestei mari sarbatori. De asemenea, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, veti putea urmari, in urmatoarele ore, un film realizat pe marginea acestei mari ctitorii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.