Politicienii ucraineni, socati de declaratiile Patriarhului Ierusalimului, parasesc biroul

Patriarhul Ierusalimului, Teofil III (foto), le-a cerut ucrainenilor sa se impace cu Rusia, numindu-l pe liderul “Patriarhiei” nerecunoscute a Kievului, Filaret Denyssenko, un “ratacit”.

Întâistătătorul Bisericii din Ierusalim a ridicat aceasta problema, în timpul unei întâlniri cu o delegație de top ucraineană.

Lozovoï André, director adjunct al fracțiunii radicale a lui Oleg Lyashko, a Consiliului Suprem al Ucrainei, a scris pe blogul său că el și colegul său au fost neplăcut surprinsi sa auda aceste cuvinte rostite de Patriarhul Teofil.

Potrivit lui Lozovoy, Patriarhul Teofil a spus: “Noi credem ca rușii și ucrainenii sunt un singur popor”. “Frații noștri, rataciti sub îndrumarea lui Filaret, s-au separat de Biserica Mamă”.

“Cel mai important lucru pentru voi, este să va împacati cu poporul rus. Avem relații foarte bune cu Mitropolitul dvs. Onufrie”, a spus Patriarhul.

In urma acestor cuvinte, deputatul s-a ridicat sa plece, în timp ce membrii delegației ucrainene au încercat să-l faca pe Patriarh sa-si schimbe parerea.

Ei au susținut că nu sunt mulțumiți de acțiunile Mitropolitului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Onufrie, care ar fi refuzat – conform acestora – să ii cinsteasca pe soldații armatei ucrainene care au murit în timpul ofensivei militare.

André Lozovoy a conchis:“Este greu de crezut că Patriarhul ne-ar fi ascultat”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.