Despre mizieria umana din jurul lumii si incapacitatea de a depasi situatia

Liderul Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului și-a exprimat îngrijorarea privind detenția și anchetarea a mai mult de 100 de avocați in China. Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Raad al-Hussein, a tinut in urma cu o zi un discurs amplu, conform unui raport AP, citat de Radio Vatican, privind preocupările legate de drepturile omului în întreaga lume.

Vorbind in deschiderea celei de-a 30-a sesiuni a celui de-al 47-lea Consiliu pentru Drepturile Omului, in Geneva, Elveția, el a subliniat discriminarea afro-americanilor in SUA, crimele recente și arestările din Burundi, precum și coșmarul din Siria.

În general, Zeid a declarat că se simte “epuizat și furios” privind aceasta crestere a “mizeriei umane” in jurul lumii, și incapacitatea aparenta de a schimba situatia.

Reuniunea de trei săptămâni a Consiliului se mai asteapta sa examineze, printre altele, problema războiului civil de lungă durata din Sri Lanka și situația drepturilor omului în Coreea de Nord.

Zeid le-a cerut, de asemenea, statelor membre, să investigheze abuzurile sexuale ale fortelor de menținere a păcii in Republica Centrafricană.

Zeid a spus ca a fost preocupat de detenția și anchetarea, în ultimele luni, a mai mult de 100 de avocati din China, pe seama activității lor profesionale, precum și de adoptarea unor noi legi cu implicații profunde pentru organizațiile non-guvernamentale.

Dintre cei vizați, aproximativ 24 de aparatori si activisti ai drepturilor civile au fost acuzati la începutul lunii iulie, pe seama unor acuzații vagi ca ar fi parte dintr-o conspirație criminală, care ar sabota sistemul juridic din China. Represiunea este văzută ca parte a unei campanii mai largi împotriva ONG-urilor și a societății civile, desfășurată de către președintele și liderul Partidului Comunist, Xi Jinping.

Zeid a criticat, de asemenea, ceea ce el a numit “politica nerușinata” din SUA privind imigrația, și a spus ca a fost preocupat de “discriminarea persistentă împotriva afro-americanilor”, facand apel la SUA, sa combata discriminarea rasiala în sistemul juridic, al locuințelor, in ocuparea forței de muncă și în alte domenii, conform AP, informeaza Radio Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.