Episcopul Irineu de Backa contrazice declaratiile Presedintelui sarb in fata Papei

În urma declarațiilor Președintelui sârb Nikolic, vizavi de o eventuala vizita a Papei în Serbia și de rolul de mediere al Bisericii Ortodoxe Sârbe intre Patriarhia Moscovei și Vatican (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/20635-discutiile-dintre-presedintele-sarb-nikolic-si-papa-francisc-de-la-vatican.html] ), agenția ruseasca de știri “Sputnik” l-a interogat pe Episcopul sarb Irineu de Bačka.

Acesta a declarat:

“Vizita Papei în Serbia nu se afla pe ordinea de zi a Bisericii Ortodoxe Sârbe, și nimeni nu a manifestat, pana in prezent, o asemenea inițiativă.

În cazul în care s-ar intampla asta, ea tine de competența Adunării Episcopilor, cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Sârbe.

În ceea ce privește posibila mediere intre Biserica Ortodoxă Rusă și Vatican, cred că este ceva nerealist. Patriarhia Moscovei, după cum știm, are un departament foarte bine organizat pentru relațiile externe bisericesti, aflandu-se într-un dialog constant cu alte Biserici, state și instituții internaționale, astfel încât nu are nevoie de un mediator”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.