Desi se lauda cu migrantii primiti, Franta refuza intrarea in tara a unui cor ortodox din Siria

Unui numar de 20 de muzicieni sirieni le-a fost refuzata acordarea vizei de intrare in Franta, unde trebuia sa participe la un festival de muzica religioasa din Strasbourg. Se pare ca Ministerul de Interne a cerut Consulatului “revizuirea” solicitarilor acestora.

Acești artiști, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, sunt membri ai Corului Biantin al Catedralei grec-ortodoxe Sfântul Ignatie din Damasc. Ei urma să călătorească în Franța, la începutul lunii noiembrie, pentru a tine trei concerte in Strasbourg, ca parte a “Zilelor Sacre”, un festival de muzică sacră, care reunește oameni de diferite credințe, a declarat pentru AFP președintele său, fostul pastor Jean-Louis Hoffet.

Din Damasc, cântăreții ortodocși au călătorit cu autobuzul la Ambasada Franței din Beirut, pentru a-si depune actele de solicitare a vizei. Ei aveau bilete de întoarcere, o rezervare la hotel și un certificat de la primarul Strasbourg-ului, a cărui comunitate subvenționează festivalul. Potrivit lui Hoffet, insa, cântăreții au fost refuzati. Cererile lor au fost respinse, deoarece cazurile lor au fost considerate “nesigure”, a declarat acesta.

“Este uluitor! Sunt șocat, uimit că putem refuza vizele unor oamenii care vin să cânte despre credința lor în bisericile noastre, chiar dacă tinem mari discursuri despre gazduirea a 24.000 de imigranți”, a spus organizatorul.

În cadrul “Zilelor Sacre” din Strasbourg, Corul Sfântul Ignatie din Damasc urmeaza să evolueze (cantand in limba aramaică și siriacă), alături de China și India, în special de budisti tibetani, călugări hindusi și de musulmani sufi tunisieni.

Dintre toți artiștii programati, membrii Corului Bizantin din Damasc “sunt singurii carora li s-a refuzat viza”, a spus Hoffet.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.