Copiii familiilor nevoiase din Baragan, ajutati de Episcopie sa faca fata inceperii noului an scolar

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate(CCSFAD), coordonat de Sectorul Social-Misionar, în parteneriat cu Asociaţia Socio-Culturală „Matei Basarab”, a organizat și în acest an, în data de 11 septembrie 2015, o activitate în cadrul căreia 50 de copii beneficiari ai Centrului, au primit ghiozdane și rechizite școlare, în valoare de 4.750 lei, necesare începerii noului an școlar.

La începutul întâlnirii, a fost oficiată Slujba de sfinţire a apei, de către Preacucernicul Părinte Daniel Enaşcu – consilier eparhial, prezenți fiind copiii din cadrul Centrului şi părinții acestora, primind astfel binecuvântarea pentru începerea unui nou an şcolar.

Parteneriatul şcolar dintre Episcopia Sloboziei și Călărașilor şi Asociaţia Socio-Culturală „Matei Basarab” contribuie la prevenirea abandonului școlar și integrarea/reintegrarea copiilor în sistemul de învățământ acestea reprezentând priorități în intervenția socială realizată în beneficiul familiilor aflate în dificultate din județele Ialomița și Călărași – informeaza reprezentantii Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.