Monday 7 september 2015

Liturghie arhiereasca, langa moastele a 33 de sfinti, in Biserica Volna – Calarasi (foto)

Ieri, 6 septembrie 2015, la primul popas duhovnicesc din noul an bisericesc, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a slujit la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, Protopopiatul Călărași, unde s-a aflat spre închinare racla cu sfintele moaște ale celor 33 de Sfinți din Catedrala Mitropolitană de la Iași.

S-a creat deja o tradiție ca, la începutul anului bisericesc și înainte de recolta de toamnă, credincioșii din Călărași să aducă prinos de rugăciune în comuniune, printr-o procesiune pe străzile Municipiului.

Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, părinţii protopopi din județul Călărași, preoţi şi diaconi.

Corul Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice.

Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom preacucernicului părinte Vasile Viorel Dinu, secretarul Protopopiatului Călărași, preot la parohia Sfânta Muceniță Anastasia din Călărași

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a adresat cuvânt de mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericesc suntem binecuvântați cu rugăciunile Sfinților Apostoli și Martiri ale căror sfinte moaște sunt în sfânta raclă. A îndemnat credincioșii să îmbrace haina de nuntă a virtuțiilor teologice și morale pentru a da răspuns bun la chemarea pe care Mântuitorul Iisus Hristos o va face fiecăruia dintre noi.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vizitat șantierul de pictură de parohiile Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Călărași și Sfântul Ierarh Nifon – Călărași, iar l-a ultima parohie a vizitat și lucrările ce se apropie de final ale Așezământului Social, unde s-a desfășurat „Târgul dulciurilor”.

Tot Duminica aceasta, la ora 14:00, racla cu sfintele moaştele s-a întors Catedrala Mitropolitană din Iași, de unde a venit.

(info-text: Arhid. Nicusor Silviu Dascalu – reprezentant media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor)

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile