Socant: Biserica Episcopaliana aproba oficierea Tainei Cununiei pentru uniunile gay

Biserica Episcopaliană din SUA a anunțat că a aprobat oficierea Tainei Cununiei pentru căsătoriile intre persoane de același sex, la doar câteva zile după ce Curtea Supremă a legalizat practica la nivel national.

Decizia a fost aprobata in cadrul reuniunii anuale a Convenției Generale din Salt Lake City.

Cu toate acestea, preoții episcopalieni care nu sunt de acord cu decizia pot refuza sa oficieze o nunta.

“Acest act de compromis presupune ca primele nunti intre persoane de acelasi sex să apară dupa noiembrie 2015, cu binecuvântarea deplină a Bisericii din locuri precum Washington, Los Angeles și New York”, dupa cum informeaza Washington Post, care mentioneaza ca acest lucru nu pare a se intampla si in regiunile mai conservatoare ale Bisericii, cum ar fi Dallas, Albany și Orlando.

Comunitatea Anglicană, care ii include pe episcopalienii americani, a reactionat rapid: Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a lansat deja o declarație, în care isi exprimă “profunda îngrijorare” față de rezoluție, susținând că decizia luată de episcopii americani “va provoca suferință in Comuniunea Anglicană ca întreg, precum și in cadrul relațiilor sale ecumenice și interconfesionale”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.