Arhiepiscopul ortodox al Atenei le cere grecilor sa ramana in Europa

Arhiepiscopul ortodox al Atenei ii cere tarii sale sa ramana in Europa.

Episcopul Ieronim al II-lea, Arhiepiscop al Atenei, care de obicei evită să comenteze pe marginea problemelor politice, a luat pozitie cu privire la referendumul de maine, conform publicatiei catolice in limba franceza “La-Croix”.

Astfel, liderul Bisericii Ortodoxe autocefale a Greciei, s-a declarat alaturi de cei care doresc mentinerea relatiilor cu Europa.

“Episcopul Ieornim a rupt tăcerea lui obișnuită”, miercuri, asteptand de la greci să rămână “în inima Europei”, a spus si Radio Vatican.

Articolul arata că aceasta este “o intervenție publică rara a Arhiepiscopului, care evită cu scrupulozitate să comenteze pe marginea politicii si a problemelor controversate, în general”.

Intre timp, calugarii din Athos le-au cerut grecilor sa spuna NU la referendum (click aici). [https://lacasuriortodoxe.ro/economie-finante/19823-calugarii-din-athos-le-cer-grecilor-sa-spuna-nu-la-referendum.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.