Crestinii sunt persecutati in 75% din tarile lumii

În prezent, creștinii sunt comunitatea religioasă cea mai persecutată din lume, drepturile și demnitatea lor fiind încălcate în 75% din țările lumii, conform Interfax.

Declaratia a fost facuta de catre participanții la conferința privind persecutarea creștinilor, care a avut loc în clădirea Parlamentului European din Bruxelles.

“Mass-media a raportat uciderea creștinilor din lumea islamică, dar ramane tacuta cand vine vorba despre persecutarea celor aflati în alte țări și împrejurări pașnice. Sfidarea libertatii religioase presupune automat încălcarea altor libertăți, inclusiv politice și economice” – arata Biserica Ortodoxa Rusa, ai cărei reprezentanți au participat la conferinta.

În același timp, așa cum s-a menționat la forum, în multe țări, discriminarea împotriva creștinilor crește, cand vine vorba despre alte religii:

“Ar trebui să se recunoasca faptul că, astăzi, Parlamentul European este mai ușor să ajungă la un consens cu privire la problema protecției împotriva persecuției pentru credința sau convingerile religioase, atunci când acest lucru nu-i vizeaza pe creștini” – a declarat europarlamentarul Cristian Dan Preda, la intalnire. În opinia sa, protecția creștinilor ar trebui sa devina “unul dintre vectorii-cheie ai politicii externe a Uniunii Europene”.

Participanții la forum au pastrat un moment de reculegere în memoria creștinilor, care au ajuns sa fie, astazi, victime ale creștinofobiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.