Credinciosii nu iarta niciodata un preot atasat de bani!

La o intalnire avuta in aceste zile cu preotii din Roma, Papa Francisc a intervenit, avertizand ca preoții nu trebuie să “piarda timpul, ci sa vorbeasca despre Iisus”.

“Va rog sa nu fiti duplicitari! Să aveti iubire, nu ipocrizie; sa aveti milă, sensibilitate”, i-a incurajat el. “Motivația principală pentru evanghelizare, este iubirea lui Iisus, experiența de a fi mântuit de El”.

În ceea ce privește omiliile, noi trebuie “să ne adresam inimii poporului”, cu “o idee, un cuvânt, o imagine și un sentiment”: “Amintiți-vă că predica nu este o conferință, un curs de catehism, ci este un act tainic… Vorbiti oamenilor despre Iisus, despre bucuria unei credințe înrădăcinate în Iisus”.

În cele din urmă, Papa a avertizat împotriva atașamentului preotilor fata de avere: “Vestiti Evanghelia, fiti alaturi de cei săraci… Poporul lui Dumnezeu nu va ierta un preot atasat de bani, sau care ii tratează prost pe oameni… Amintiți-vă că diavolul vine prin buzunar!”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.