Biserica Sarba publica o dezmintire la adresa articolului: Patriarhul rus saboteaza Serbia

Biserica Ortodoxă Sârbă dezminte informatia conform careia ar fi primit o scrisoare de la Patriarhul Chiril al Rusiei, prin care acesta din urma s-ar fi opus deschiderii unei reprezentante pe langa institutiile Uniunii Europene la Bruxelles.

Publicatia “Blic”, în ediția sa din 4 iunie, publicase un articol intitulat “Patriarhul rus sabotează Serbia”, citând o asa-zisa scrisoare a Patriarhului Kirill, prin care acesta il sfatuia pe Patriarhul sârb Irinej sa nu se lase manipulat de către autoritățile civile din Serbia.

Scrisoarea in cauza ar fi fost dictata de asa-zisa nemulțumire a Patriarhiei Moscovei, privind decizia Bisericii Ortodoxe Sârbe de a deschide o reprezentanta pe langa instituțiile Uniunii Europene de la Bruxelles. Biroul de presa al Patriarhiei Serbiei a publicat, in ultimele ore, o dezmintire oficiala.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.