Quebec: vandalism fara precedent in cimitirul Saint-Charles

Dieceza catolica de Quebec condamnă cu fermitate actele de vandalism inregistrate la Cimitirul St. Charles. Conform publicatiei catolice Zenit, aceasta a solicitat o denunțare colectivă.

“Amploarea pagubelor este fără precedent pentru un cimitir din Québec”, a spus Rev. Marc Pelchat, vicar general al Diocezei catolice de Quebec (Canada), comentând la adresa vandalismului inregistrat in cimitirul aflat aproape de centrul orasului.

Aproape 200 de piete funerare și de monumente au fost răsturnate sau sparte, în noaptea de miercuri 3 iunie, in cel mai mare cimitir din Quebec, se arata in declaratia diocezei.

Conform Radio Canada, aceasta pare a fi opera a mai multe persoane. Vandalismul a afectat in special partea cea mai veche a cimitirului. Unele monumente distruse erau realizate la mijlocul secolului al 19-lea, relatează Radio Canada.

O plângere a fost depusă la poliția din Quebec, care a deschis o anchetă, anunță aceeași sursă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.