Putin si Papa Francisc se vor intalni pe 10 iunie. Planuri si sperante…

Biserica Ortodoxa Rusa spera ca viitoarea întâlnire dintre Putin si Papa Francisc sa vina in sprijinul protejarii creștinilor din Orientul Mijlociu.

Biserica Ortodoxa Rusă consideră că, in cadrul viitoarei întâlniri dintre Președintele rus Vladimir Putin și Papa Francisc, vor fi formulate iniative de menținere a păcii in Orientul Mijlociu și in alte regiuni, în special de protejare a creștinilor.

“Ne putem aștepta ca, o cooperare în acest domeniu, între Rusia și Vatican, sa creasca. Rusia și Vaticanul sunt membri foarte influenți ai ONU, iar acțiunile lor comune, care vizează protejarea creștinilor, mai ales daca acestea provin din tari diferite, pot fi fructuoase”, a declarat, ieri, Ieromonahul Stefan (Igumnov), secretar al Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii in problema Relatiilor Intercrestine, pentru Interfax, in limba rusa.

El a spus ca problema protejarii creștinilor din Orientul Mijlociu este, acum, “unul dintre aspectele-cheie în relațiile dintre Vatican și Federația Rusă, precum și în relațiile dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Romano-Catolică”.

Preotul a amintit că semnarea unei declarații privind protejarea creștinilor din Orientul Mijlociu și din alte regiuni, la Geneva, in martie 2015, a fost un eveniment important. Va reamintim ca declarația a fost inițiată de Rusia, Vatican și Liban, iar documentului i s-au alăturat mai multe zeci de țări (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Ciro Benedettini, a anuntat ca Papa Francisc intenționează să se întâlnească cu Putin, pe 10 iunie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.