Kiev: Presedintele ucrainean nu vede niciun obstacol in calea paradei gay de astazi

Președintele ucrainean Petr Poroșenko a declarat că nu vede niciun obstacol în așa-numitul Mars al Egalitatii, din Kiev, care este programat pentru ziua de astazi.

“Atitudinea mea fata de asta, este o atitudine de crestin si de președinte european, deopotriva, si cred că aceste concepte sunt absolut compatibile”, a declarat Poroșenko, la o conferință de presă in Kiev, ieri, răspunzând la o întrebare despre atitudinea sa fata de marșul LGBT planificat.

“Eu nu voi participa la el. Dar nu văd niciun motiv pentru împiedicarea acestuia, fiind un drept constituțional al fiecărui cetățean al Ucrainei”, a declarat Poroșenko.

Primarul Kievului, Vitalie Klicico lansase, anterior, un apel catre organizatorii Marsului Egalitatii, ca acestia sa țina seama de posibilele provocări.

Marsul de astazi este cel de-al patrulea marș pe care comunitatea LGBT intenționează să il organizeze în oraș, insa cu toate acestea a reușit să organizeze, la propriu, doar marșul din 2013, atunci când autoritățile și poliția au asigurat securitatea participanților la marș.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.