Talhari de morminte, prinsi in flagrant in catacombele crestine din Galileea

Michael Zeff poveste intr-un raport pentru The Jewish Press ca, intr-o operatiune speciala, Autoritatea Israeliana de Antichități (IAA) au prins in flagrant doi tâlhari de morminte, în timp ce încercau să fure elemente de pe un sit vechi de inmormantare din perioada romană, în Galileea de astăzi.

IAA i-a arestat, ieri, pe cei doi, inainte de a patrunde in camera mortuara, conform lui Nir Distelfeld (sef de sapaturi), care a facut o declaratie pentru agenția de știri Tazpit.

“Am reușit să prevenim o profanare severa și daune ireversibile, care ar fi putut marca aceasta frumoasa si importanta catacomba”, a spus Distelfeld .

Camera de înmormântare, numita Arcosolium, face parte dintr-un set mai mare de catacombe subterane situate pe un sit păstrat din antichitatea romana și bizantina, in Galileea. Suspecții au reușit să-și sape drum în peșteră principala, dar au fost opriți de către membrii Task Force înainte de a reuși să distruga sau sa fure vreo antichitate.

IAA consideră că aceste catacombe, pastrate de peste 1800 de ani, au apartinut unor grupari crestine timpurii, conform marcajelor de peretii principali ai pesterilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.