Primatul Bisericii schismatice din Macedonia a slujit cu Patriarhul Bulgariei (foto)

Arhiepiscopul Stefan de Ohrid și Macedonia – Mitropolit de Skopje și Primat al Bisericii Ortodoxe Macedonene parțial recunoscuta, s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Patriarhul Neofit al Bulgariei, la Catedrala Alexander Nevsky din Sofia. Întâlnirea a avut loc pe 11 mai 2015, la sărbătoarea Sfinților Chiril și Metodiu – Intocmai cu Apostolii.

Arhiepiscopul Ștefan a fost invitat de Academia Bulgară de Științe a țării. Întâistătătorul a fost însoțit de Episcopul de Debar Timotej și de Mitropolitul Ilarion de Bregalnishkiya.

La Sfanta Liturghie au fost, de asemenea, prezenti studenți absolventi ai Seminarului Sfantul Ivan din Rila.

Biserica Ortodoxa Macedoneana rămâne în stare de schismă cu Biserica Ortodoxă Sârbă și, prin urmare, cu restul comuniunii ortodoxe și este parțial recunoscuta de lumea ortodoxă.

Recent, au existat o mulțime de eforturi din partea Patriarhiei Ortodoxe Ruse de a rezolva schisma. Acest lucru a dus la eliberarea din inchisoare a Arhiepiscopului Iovan de Ohrid, al Patriarhiei Ortodoxe Sârbe, care a fost mutat în Rusia pentru tratament medical (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

De asemenea, Patriarhul Kirill și Mitropolitul Ilarion al Patriarhiei Moscovei au purtat discuții la nivel înalt cu Președintele macedonean Gjorge Ivanov și cu Primul-Ministru Nikola Gruevski, cautand o posibilitate de a rezolva criza.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.