Sinagoga veche de 2000 de ani, vandalizata langa Muntele Meron

(Foto: Uri Berger – Autoritatea Nationala de Antichitati)O sinagoga veche de 2000 de ani, de langa Muntele Meron, a fost vandalizata.

Elevii de la Yeshiva Bnei Akiva, din Meron, au fost șocați, zilele trecute, când au descoperit graffiti pe zidurile vechi de 2000 de ani aflate in apropierea unei sinagogi din Muntele Meron.

Pereții au fost manjiti cu litere mari, pline de culoare: “Na Nach Nachma Nahman MeYerushalayim” – o referire la un slogan foarte utilizat de către un grup de evrei Haredi.

Studenții i-au informat pe inspectorii Autoritatii Antichităților, care au ajuns imediat la fata locului. Autoritatea Naturii si Parcurilor a descoperit, de asemenea, graffiti similare la ruinele Hurbat Sheva, la sud de Meron.

“E sfâșietor”, a declarat Uri Berger, un arheolog în cadrul Autorității Antichităților. “Abia am terminat conservarea sinagogii, care era desfigurata – iar acum, oamenii fac rau din nou patrimoniului nostru”.

“Suntem profund dezamăgiți de această mână de oameni, care în numele pretinsei lor credințe, distrug patrimoniul evreiesc, un bun al tuturor” – mai afirma acesta, conform publicatiei YNet News.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.