In apararea crestinilor: Vaticanul, Rusia si Libanul au lansat o declaratie comuna

Vaticanul, împreună cu Federația Rusă și Libanul, au elaborat o declarație de susținere a creștinilor și a membrilor altor comunități din Orientul Mijlociu, care continuă să sufere din cauza încălcărilor grave ale drepturilor omului.

Subliniind situația periculoasă cu care se confruntă creștinii din Orientul Mijlociu, declarația comună recunoaște în mod clar abuzurile de pe urma carora sufera aceste persoane, pe fond religios, etnic și cultural, pur și simplu pentru că vor să-și exercite libertatea de religie și credință, fără a fi persecutați sau ucisi.

Declarația a fost acceptată în mod oficial și semnata ulterior de un număr mare de state care, spun autorii, “manifestă o voință politică pozitivă, de a sprijini drepturile omului și de a se îndrepta spre eliminarea acestor încălcări”.

Declaratia a fost prezentata astazi, la Geneva, în cadrul celei de-a 28-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în Palatul Natiunilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.