Calea Lactee este cu mult mai mare decat se credea. Noi descoperiri legate de galaxia noastra

Noi cercetari sugereaza ca galaxia noastră este cu mult mai mare decât se considerase pana in prezent.

O echipa de oameni de stiinta, condusa de Dr. Heidi Jo Newberg, a Institutului Politehnic american Rensselaer, a descoperit ca forma de disc plat, atribuita in mod frecvent galaxiei noastre, este de fapt o insumare de valuri concentrice, ceea ce înseamnă că galaxia noastra, Calea Lactee, este cu cel puțin 50% mai mare decat s-a crezut anterior, adica de 150.000 de ani-lumină. Intr-un consens general, oamenii de știință apreciasera initial marimea la 100.000 de ani-lumină.

“În esență, ceea ce am descoperit, este că discul Caii Lactee nu este doar un disc plat de stele – ci este ondulat”, a declarat Dr. Newburg, pentru Huffington Post.

Rezultatul cercetarii, finantate de Fundatia Nationala pentru Stiinta, a fost publicat in aceasta saptamana in Astrophysical Journal.

Dr. Newburg si echipa sa s-au folosit de Sloan Digital Sky Survey – o colecție de observații astronomice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.