Trei profetii despre situatia din Ucraina

Sfantul Lavrentie de Cernigov (+1950) a spus (foto):

La putin timp dupa ce va veni libertatea si se vor deschide și restaura bisericile și mănăstirile, tot felul de învățături false vor apărea; demoni și ateisti secreti (catolici, greco-catolici, ucraineni auto-hirotoniti și altii) vor lua armele și vor lupta împotriva Bisericii Ortodoxe din Rusia, a unitatii și catolicitatii ei, cu ferocitate. Un guvern necredincios ii va sprijini pe eretici și astfel vor confisca bisericile de la ortodocși și ii vor ucide pe credincioși. Apoi, Mitropolitul Kievului (nedemn de nume) împreună cu episcopii și preoții vor zgudui Biserica Rusă in inima ei. Nelegiuirea sa va speria și uimi întreaga lume. El se va stinge in pierzare veșnică la fel ca Iuda. Cu toate acestea, toate aceste calomnii ale unora și falsele învățături rele vor dispărea din Rusia și va exista o Biserica Ortodoxă Rusă unita.

Cuviosul Iona de Odessa (+2012) a spus:

Probleme, într-o țară mai mică decât Rusia, vor aparea la un an după moartea mea. Problemele vor continua timp de doi ani, după care Tarul Rus va apărea. Primul Paști va fi plin de sânge, al doilea de foame și al treilea de victorie.

Cuviosul Grigorie de Dochiariu, Sfantul Munte (21 martie 2015)

Fiecare ucrainean trebuie să înțeleagă că dacă vrea binecuvântări pentru țara sa, atunci trebuie să ii impinga afara pe americani. Ucrainenii sa se sprijine pe frații lor în credință și în sânge, rușii. Dacă permiteți interferențe americane în treburile ucrainene, atunci tara nu se va recupera. Nu trebuie sa-l ucizi pe aproapele tău… cum este posibil acest lucru, un frate sa-l ucida pe alt frate? Astăzi, urmărim aceste evoluții cu mare durere. Manastirea Dochiariu face rugaciuni pentru ajutorarea poporului ucrainean, căruia noi, ca mănăstire, ii suntem foarte recunoscători.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.