STIRI | Ingrijorari pentru crestinii din Valea Cremisan

In cea mai recenta Audiența Generala a sa, Papa Francissc i-a primit pe cei trei primari palestinieni ai Betleem, Beit Jala si Beit Sahour, înainte de întâlnirea acestora cu secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Parolin.

Ei s-au aflat la Vatican, pentru a discuta problema zidului de separatie din Valea Cremisan, în Cisiordania (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Zidul, care a fost construit de către Israel, acum amenință zona Cremisan, unde se afla terenuri care aparțin unui numar de 58 de familii creștine din Beit Jala. În plus, acolo există, de asemenea, două mănăstiri și o școală condusă de salezieni.

Astfel, conform acestora, informeaza Radio Vatican, există temeri că creștinii vor alege sa paraseasca zona, reducand populația lor din Țara Sfântă și mai mult.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.