STIRI | Tentativa de jefuire a unei manastiri ortodoxe din Ierusalim

Conform Interfax, in ultimele ore, a avut loc o tentativa de jefuire a Manastirii ortodoxe rusesti Gornensky, din Ierusalim.

“Atacatorii au pătruns în clădirea administrativă, după ce au oprit sistemul de alarmă și camerele de securitate”, a declarat Misiunea Spirituală Rusa din Ierusalim.

“Prejudiciul ar fi fost grav, dacă o călugăriță nu ar fi observat intrusii și nu ar fi tras alarma, speriindu-i si facandu-i sa fuga. Poliția investighează cazul”.

O încercare similară de jefuire a aceleiasi mănăstiri a mai avut loc si pe data de 1 ianuarie, când trei persoane au încercat să patrunda în clădirea administrativă. Dar, de asemenea, au fost surprinse și s-au speriat. Intrușii au reușit, totusi, să taie cablurile de energie electrică și sa sparga ușa unei magazii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.