STIRI | Letonia vrea un post tv rusesc, anti-propaganda, cu sprijin UE

Intenția Letoniei de a lansa un canal de televiune “contra-propagandist” în limba rusă, reprezintă o amenințare la adresa libertății de exprimare, a declarat, ieri, ministrul adjunct de externe rus, Alexei Meshkov.

“Rusia a avut mereu o perspectivă pozitivă asupra libertății de exprimare. Dar intenția Uniunii Europene de a crea un tip de canal contra-propagandist, nu pare a fi in consonanta cu acest termen”, a spus Meshkov, citat de Sputnik.

În decembrie 2014, ministrul leton de externe, Edgars Rinkevics, a declarat că țara a încercat sa convinga UE să aloce fonduri pentru a configura un canal european în limba rusă, care sa fie lipsit de “propagandă”, aminteste Sputnik.

În aprilie 2014, autoritățile letone au suspendat canalul de televiziune rusesc RTR în țară, deoarece, conform Consiliului Național Media din Letonia, canalul nu ar fi fost obiectiv atunci când acoperea evenimentele din Ucraina.

În luna iulie, Letonia a anunțat reluarea difuzarii, după o suspendare de trei luni.

Ministrul de externe leton a declarat, sâmbătă, că va vizita Moscova, pe 19 ianuarie, împreună cu alți reprezentanți ai Uniunii Europene, în scopul discutarii relațiilor cu Rusia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.