STIRI | Arabia Saudita si Iranul se aliaza in combaterea terorismului

Renumitii rivali privind suprematia in Orientul Mijlociu, Iranul și Arabia Saudită, se pregatesc de acum să poarte discuții in vederea combaterii terorismului.

Anunțul a fost făcut, ieri, de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Marziyeh Afkham. Citat de agenția ISNA, Ministrul de Externe Mohammad Javad Zarif (foto) a spus ca a fost invitat de Riyadh să viziteze Arabia Saudită.

Reamintim ca Teheranul are calitatea de aliat principal al regimului sirian, iar Riyadh-ul ii sprijina pe rebelii din Siria.

Conform agentiei italienesti Ansa, interesele acestora, totodata, sunt divergente in problema prețului petrolului, pe care Iranul ar dori să-l vada crescand, reducand productia. Marți, Președintele iranian, Hassan Rohani, a avertizat că Arabia Saudită și Kuweit-ul, care au permis ca prețurile petrolului să scadă, vor avea de suferit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.