STIRI | Aproape 5% din populatia Greciei este musulmana

După evenimentele șocante care au avut loc în Franța în ultima săptămână, europenii au început sa-si exprime teama privind viitorul.

Conform datelor publicate in 2010 de Pew Research Center și prezentate într-o publicație recentă a AFP, există aproximativ 500.000 de musulmani, în prezent, în Grecia, reprezentând 4,7% din populație. Bulgaria are o populatie de 13,4% musulmani.

Potrivit PEW, Franța are cea mai mare populație musulmană din afara Balcanilor, cu 4,7 milioane de cetățeni musulmani, reprezentând 7,5% din totalul populației.

În 1990, musulmanii reprezentau 4,1% din populația Europei, în timp ce, în 2010, cifra a crescut la 6%. PEW estimează că procenatjul va ajunge la 8% în 2030, conform Greek Reporter.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.