Terorism in Belgia | Politia a dejucat atacul teroristilor: 2 morti si 1 arestat

Poliția belgiană a anunțat, ieri, că a dejucat un atac terorist major.

Poliția de Combatere a Terorismului a percheziționat un oraș situat la est de Bruxelles, ieri, ucigand doua persoane suspectate de terorism și arestand o a treia persoana, in urma unui schimb de focuri.

Operațiunea din orașul estic Verviers a fost parte a unei represiuni asupra extremiștilor islamici care se întorc din Siria, conform rapoartelor CNN.

Din rapoarte, rezulta ca suspecții au fost cei care au deschis focul asupra forțelor de securitate care au efectuat operațiunea.

Poliția a percheziționat 10 locatii din Verviers, potrivit Bloomberg.

Belgia a ridicat alerta de teroare la cel mai înalt nivel.

Anterior, in aceeasi zi, conform Novinite, poliția arestase un bărbat suspectat de furnizarea de arme către Amedy Coulibaly, barbatul care a atacat un supermarket cușer din Paris (vezi ARHIVA). Furnizorul de arme se afla în arest și au loc investigații.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.