STIRI Bulgaria | Ziua culturii romanesti, serbata la Ambasada Romaniei

Românii din Bulgaria și din întreaga lume au sărbătorit, ieri, ziua culturii naționale.

15 ianuarie este data de naștere a poetului Mihai Eminescu. Astfel, un eveniment a avut loc, cu aceasta ocazie, la Ambasada Română din Sofia, reunind profesori din sistemul de invatamant preuniversitar si universitar, jurnaliști, traducători și elevi vorbitori de limbă română.

Ambasadorul României în Bulgaria, Anton Pacuretu, a tinut un discurs, in deschidere, subliniind efortul comun al ambelor țări in promovarea reciproca a culturii fiecareia dintre cele doua tari, conform informatiilor oferite de publicatia bulgareasca Novinite.

Copiii de la Scoala Mihai Eminescu, din capitala Bulgariei, au fost principalii participanți, recitand versuri și punand in scena piese de teatru-scurt.

Renumita traducatoare Georgeta Bold a amintit, ulterior, toate lucrările românești publicate în limba bulgară pe parcursul anului trecut.

Evenimentul a avut loc pe fundalul celor 135 de ani de relații diplomatice între Bulgaria și România, sărbătoriti în luna decembrie 2014.

5 454 de persoane din Bulgaria au declarat româna ca limbă maternă, conform recensământului din 2011, conform Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.