STIRI | Record – 19 000 de site-uri web frantuzesti, atacate de hackerii islamisti in doar 3 zile

19.000 de site-uri web frantuzesti au fost atacate de hackerii islamiști, doar în ultimele patru zile, a raportat revista de securitate IT Zataz Mag, ieri, citata de Serviciul specializat NETCreator [https://www.netcreator.com] .

Numărul a fost furnizat de catre Amiralul Arnaud Coustillière, șef in cyber-apărare pentru staff-ul general francez.

“Este prima dată când țara se confrunta cu un atac cibernetic de acest fel”, a declarat acesta, menționând că atacurile au fost de “nivel scazut”, actionand doar asupra paginilor de site, dar fara a implementa virusi sau malware.

Șeful in apărare cibernetică a numit atacurile “oportuniste”, termen care insemna ca atacurile s-au rezumat doar la vizarea sistemelor vulnerabile, lipsite de protecție, și care contineau software neactualizate. Atacurile nu au necesitat mari competențe tehnice, mai informeaza NETCreator [https://www.netcreator.com] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.