publicat în: Arhivă

Halki SUMMIT II: Teologie, Ecologie si Cuvant – iunie 2015

Summit-ul Halki este o adunare de activiști, oameni de știință, jurnaliști, oameni de afaceri, teologi și academicieni, angajati intr-o discuție globală legata de mediu.

În centrul acestei discuții, se afla convingerea că niciun efort nu poate avea succes, fără o schimbare fundamentală a valorilor manifestate în etică, spiritualitate si religie.

Intr-un cuvant lansat pe aceasta tema, in ultimele ore, de catre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, se arata:

“Vă urez deja bun venit, la cel de-Al II-lea Summit din Halki, programat să aibă loc in aceasta vara (8-10 iunie 2015), pe insula Halki – o asezare de mare importanta pentru Biserica Ortodoxă, la care se ajunge printr-o scurtă plimbare cu feribotul, din Istanbul, în Turcia.

Organizat sub egida Patriarhiei Ecumenice și co-sponsorizat de Southern New Hampshire University, Halki Summit II se va concentra pe tema: “Teologie, Ecologie și Cuvânt: o conversație asupra mediului, literaturii și artelor”.

(…) Noi credem cu ardoare că oricare ar fi solutia pentru inversarea schimbărilor climatice și epuizarea resurselor planetei, ea presupune, în primul rând, o schimbare radicală în randul valorilor și convingerilor umane”.