STIRI SUA | Pergament spectaculos al Torei, provenit din Germania

In data de 18 septembrie 2014, Trinity Evangelical Divinity School (Deerfield, IL, SUA) a organizat un eveniment, in cadrul caruia a primit in dar un sul-pergament al Torei. Originea acestei scrieri Tora este Germania, iar sulul dateaza de la sfârșitul anilor 1400 și începutul anilor 1500.

Acesta a fost un dar generos al familiei Ken și Barbara Larson.

Spectaculoasa Ashkenazi Tora din Germania a fost datata cu perioada lui Martin Luther. Paginația și ortografia ei indică în mod clar această dată, în timp ce stilul său, modul de pregătire a pieilor din care este realizata, și cerneala, toate indică în mod clar o proveniență germană.

Aceasta Tora a fost folosita continuu, timp de aproape 500 de ani, și a supraviețuit Holocaustului nazist, capitolul cel mai oribil din istoria evreilor.

Ea are aproximativ 100 de metri lungime și este scrisa în coloane de cate 59 de linii. Conține numeroase elemente fascinante ortografice, întâlnite în sulurile medievale.

Anunțul oficial legat de daruirea acestui sul Tora contine cateva detalii despre scriere și un raport care include, pe langa descriere, fotografii de la eveniment.

Sulul este evaluat la peste 400.000 de dolari. El a fost realizat din peste 60 de piei de vițel.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.