STIRI Turcia | Directia pentru Culte le cere barbatilor sa nu mai poarte cercei

Direcția pentru Culte a Turciei, Dyanet, le-a cerut, marti, barbatilor, să nu mai poarte cercei, argumentând că acestia sunt destinati exclusiv femeilor.

Conform remarcilor efectuate de către postul CNN Turk, Diyanet, un organism echivalent cu un Minister al Religiilor, a spus că este un păcat ca bărbații să poarte podoabe femeiesti, dupa învățăturile Islamului.

Acesta a observat că, încă de pe vremea Profetului Mahomed si până în prezent, piercing-urile si cerceii erau specifice, în mod tradițional, femeilor și, prin urmare, ar trebui să fie evitate de barbati.

Conform agentiei Ansa, in 2010, Cuma Toygar, un profesor din orașul de vest Manisa, urma să fie transferat, pentru că a purtat un cercel, într-o încercare de a le preda elevilor sai importanța acceptarii persoanelor care sunt diferite. Intrucat cazul a devenit cunoscut, profesorul a fost sprijinit, pe atunci, de Ministrul Educației, Nimet Çubukçu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.