Friday 16 january 2015

STIRI | Reinvierea Ortodoxiei in Sudanul de Sud

Cu binecuvântarea Preafericitului Theodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi, sâmbătă, 10 ianuarie 2015, a fost asezata piatra de temelie a primului Centru Misionar din Sudanul de Sud, statul cel mai nou înființat al lumii, o țară extrem de afectată, care a fost implicata intr-un război civil pentru mai mult de 30 de ani, cu foarte puține perioade de încetare a focului. Piatra de temelie a fost pusa de Mitropolitul Narkissos de Nubia.

Acest prim Centrul Misionar, care va funcționa în partea de sud, este dedicat Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu, Fondatorul Bisericii din Alexandria. Centrul se afla in partea de est a capitalei Juba, in Mongala, la 500 de metri de râul Nilul Alb.

A doua zi, pe 11 ianuarie, după 38 de ani, a putut fi oficiata din nou Sfânta Liturghie, in Biserica Sfantul Stelian a centrului Juba, de către IPS Narkissos de Nubia. Emoția și bucuria de nedescris i-au inundat pe cei cativa greci curajoși, care au ramas în Sudanul de Sud, în ciuda condițiilor politice nefavorabile.

Pe 12 ianuarie, Mitropolitul Narkissos de Nubia și al Intregului Sudan a fost primit de Ministrul Religiilor, din țară, Moses Telar Cindwt, evidențiind prezența istorică și contribuția Bisericii Ortodoxe în zonă. La rândul său, Ministrul a promis ca noua țară sa ofere toate facilitatile posibile, astfel ca Biserica Ortodoxă sa poata reuși în misiunea sa, de care tara are nevoie disperata.

Pe 13 ianuarie, Mitropolitul s-a aflat in orasul sudic Wau, unde s-a intalnit cu mai multe familii ortodoxe care locuiesc acolo, și a oficiat Sfanta Liturghie în Biserica Profetul Ilie, botezand mai multi copii, care rămasesera nebotezati, ca urmare a dificultatilor amintite mai sus.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.