STIRI | Grecia, somata sa-i aresteze pe jihadistii care tranziteaza tara

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Grec, Jen Psaki, a confirmat rapoartele de presă conform carora Guvernul SUA ar fi cerut Guvernului Grec sa-i aresteze pe luptătorii jihadisti care călătoresc prin țara, dinspre Albania și Bosnia, catre Siria și Irak.

“S-a exprimat, desigur, îngrijorarea cu privire la fluxul de luptători străini în și din Siria și Irak, în termeni foarte clari. Aceasta nu este o problemă care se intampla doar în Grecia. Știm că exista 15.000 de luptători străini, iar cel puțin 2.000 dintre ei sunt – credem noi – occidentali”, a remarcat Psaki, in cadrul unei intalniri cu presa.

Serviciul de Informații Grec a raportat ca si-a intensificat eforturile in identificarea și urmărirea presupușilor militanți care sosesc în țară. Se crede că susținătorii occidentali ai ISIS preferă să călătorească prin Grecia, pentru a ajunge în Orientul Mijlociu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.