Manastirea Sfintei Maria Magdalena: au deschis o plaja pe terenul nostru, cu dansuri, gratare si muzica tare

Mănăstirea Ortodoxă ruseasca “Sfânta Maria Magdalena”, situata în Tiberias (Israelul de Nord), pe malul Mării Galileii, și-a pierdut o parte din teren, pentru că autoritățile israeliene au decis să dezvolte acolo o zona de recreere.

Manastirea este situata aproape de Magdala, orașul în care s-a născut Sfânta Maria Magdalena și locul în care Hristos a alungat cei șapte demoni care erau în ea.

Pe acest teren, achiziționat în 1908 de către Arhimandritul Leonid Sentsov, ulterior director al misiunii ruse în Țara Sfântă, călugării ortodocși au construit o biserică mică, în anii 1960. Grădina are, de asemenea, izvoare termale cu proprietăți terapeutice.

Potrivit agenției ruse de știri Interfax, locuitorii din zona au distrus în mod regulat gardurile proprietatii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în ciuda existentei unui semn care indica o “proprietate privată”, doar pentru a se scalda în izvoarele termale și a face grătare, lăsând în urmă gunoaie și focuri aprinse.

Presa locală a anunțat, in plus, aici, deschiderea unei… plaje libere. Celebritatile viziteaza plaja în zilele de sărbătoare, se danseaza pe muzica tare, iar vizitatorii se comporta într-o manieră care ii deranjează pe călugări.

Pentru a preveni efectuarea de ritualuri evreiesti, de catre locuitorii din Tiberias, în bazinele mănăstirii, călugării misiunii au realizat mozaicuri cu cruci pe ele, insa persoane necunoscute au demontat mozaicurile si au furat gresia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.