STIRI ONU: Fortele militare controlate de Kiev incalca principiile dreptului umanitar

Forțele militare controlate de Kiev continuă să încalce principiile dreptului umanitar internațional, potrivit unui raport al ONU privind situația drepturilor omului în Ucraina in perioada 18 august-16 septembrie 2014, citat de RIA Novosti in aceasta dimineata.

Pe langa problemele legate de dreptul umanitar internațional, inclusiv principiile de necesitate militară, distincție, proporționalitate și măsuri de precauție, care au fost incalcate de către grupurile armate ale Kievului si de unitatile și batalioanele de voluntari aflate sub controlul forțelor armate ucrainene, raportul Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului – in 37 de pagini – conține, de asemenea, mărturii legate de cazuri de maltratare în arestul ucrainean, precum “bătăi, alimentație proastă și lipsa asistenței medicale”.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, mai mult de 1.000 de persoane au fost arestate sub suspiciunea de a fi “militanți și spioni”, de la începutul operațiunii militare, din aprilie pana in 25 august, mai informeaza Ria Novosti.

Misiunea de monitorizare a Drepturilor Omului din Ucraina și-a exprimat îngrijorarea in special privind “disparițiile forțate, detenția arbitrară și tratamentele rele aplicate de membrii batalioanelor de voluntari, în special Aydar, Dnipro-1, Kiev-1 și Kiev-2.

Ostilitățile armate între forțele pro-Kiev și susținătorii independenței din sud-estul Ucrainei au dus la uciderea a peste 3.500 de oameni, incepand din aprilie.

In data de 5 septembrie, părțile au ajuns la un acord de încetare a focului, care a intrat în vigoare imediat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ulterior, în aceeași lună, la o reuniune a unui grup de contact trilateral privind Ucraina, în Minsk, s-a adoptat un memorandum de nouă puncte, specificând punerea în aplicare a armistițiului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.