Parlamentul Marii Britanii a spus “DA” recunoasterii unui Stat Palestinian, intr-un vot simbolic

Desi a fost un vot simbolic, ramane unul istoric, apreciaza Agentia Ansa. Parlamentul Marii Britanii a votat, ieri, în favoarea recunoașterii Palestinei ca stat.

Numarul de voturi a fost de: 274 “pentru” si 12 “impotriva”.

Documentul arata: “Suntem de părere că guvernul ar trebui să recunoască Statul Palestinian, alături de Statul Israel, ca o contribuție la găsirea unei soluții bi-statale”.

Deși nu exista, practic, o legatura directa a Parlamentului cu rezolvarea problemei in cauza, votul ar putea avea consecințe la nivel internațional, aprecia Ansa.

Răspunsul Israelului a venit prompt. O astfel de votare, a spus Ministerul de Externe, “subminează posibilitatea de a se ajunge la o pace reală”.

Drumul spre un Stat Palestinian, mai sustine Ministerul, trebuie să treacă printr-un proces de negociere între cele două părți.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.