STIRI | Turcia bombardeaza pozitiile kurde ale PKK, pentru prima data dupa 2013

Avioanele de luptă turcești au bombardat poziții ale organizației ilegale a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pentru prima data de la începutul procesului de pace din 2013, conform unui raport al jurnalului Hurriyet.

Statul Major Turc a ordonat bombardarea pozițiilor PKK în districtul Daglica, provincia Diyarbakir, ieri.

Atacul vine dupa o seie de proteste la nivel national, din ultima saptamana.

Mai multe provincii din estul Turciei, precum și cele mai mari orașe ale țării, au lansat proteste violente împotriva politicilor guvernamentale privind Statul Islamic si avansarea acestuia spre orașul de frontieră sirian Kobane (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

37 de persoane au fost ucise și sute au fost rănite, în aceste demonstrații.

Postul de pază militară Daglica a fost atacat cu grenade propulsate de rachetele PKK, timp de trei zile, iar loviturile aeriene militare turcești au venit după ultimul atac, care a avut loc cu o zi inainte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.