STIRI | Preotii catolici mexicani, printre cei mai persecutati preoti din lume

Preoții catolici mexicani sunt printre cei mai persecutați preoti din lume, atacurile asupra acestora crescand cu 80% in ultimii doi ani, conform unui nou raport.

Lansat de Centrul Catolic Mexican Multimedia (CCM), raportul confirmă faptul că șase preoți au fost uciși și alți trei s-au numarat in randul persoanelor disparute, de cand Președintele Enrique Pena Nieto a fost ales, în iulie 2012.

Guvernul Mexican a fost acuzat ca “nu doreste” sa protejeze libertatea religioasă a poporului său. CCM a cerut autorităților să “asigure securitatea în zonele cu o prezență semnificativă a criminalității organizate”.

Preoții sunt adesea vizati, ca urmare a denunțarii unor grupări criminale, sau pentru că acestia ii ajuta pe oamenii exploatați de bandele violente, cum este cazul victimelor traficului de ființe umane sau dependenților de droguri.

Bisericile sunt, de asemenea, văzute ca o tinta atractiva pentru extorcare de fonduri și spălare de bani.

Raportul vine in urma uciderii Parintelui José Ascensión Acuña, de luna trecută.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.