Patriarhul sarb Irinej, aflat intr-o vizita istorica pe Muntele Athos

Sanctitatea Sa Patriarhul sârb Irinej a ajuns pe Muntele Athos, in urma cu doua zile.

Intrucat Patriarhul Pavel, ca întâistătător al Bisericii Sârbe, nu a vizitat Muntele Athos, iar Patriarhul Gherman a vizitat Muntele Athos în 1978, aceasta este prima vizită a unui Patriarh sârb pe Muntele Athos, in ultimii 35 de ani.

Conform legilor Muntelui Athos, toti Primatii Bisericilor Ortodoxe locale, atunci când intră pe terenul Muntelui Athos, trebuie să viziteze orasul sediu-capitala Karyes.

Patriarhul Irinej a fost salutat de către protosul administrator al Muntelui Athos, Parintele Simeon, de la Mănăstirea Dionisiu (cate un mandat de un an, le este acordat reprezentanților celor cinci mănăstiri athonite: Lavra Sfanta, Sfantul pavel, , Hilandar, Vatopedi și Dionisiu).

În timpul vizitei in Karyes, acesta a trebuit sa viziteze Schitul Sfântului Sava, locul in care a fost creat Tipicul Karyes al Sfântului Sava, conform tradiției, și unde acesta inca se pastreaza.

După o masa de prânz solemna, pregătita în cinstea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Sârbe, Patriarhul a continuat cu o vizita la Mănăstirea Hilandar, unde a fost întâmpinat de către starețul Metodiu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.