STIRI ISIS | Au smuls crucile si au ars manuscrisele antice-

Milițiile auto-proclamatului “Califat Islamic” au smuls crucile și au ars manuscrisele antice aflate în Mănăstirea istorica Mar Behnam, aflata la zece minute de orașul Qaraqosh, Irak, pe care l-au ocupat in luna iulie.

Confirmarea profanarii a venit de la un guvernator al unui sat care locuiește în apropierea mănăstirii. El i-a relatat totul preotului catolic siriac Charbel Issa, care era responsabil de Manastire, până acum trei ani.

“Orice se poate întâmpla, cu teroriștii Statului Islamic. Ei vor distruge totul, dacă nu sunt opriti”, a declarat preotul catolic siriac Nizar Semaan, într-o conversație cu Fides. Conform site-ului Lankawa, zidurile mănăstirii au acum inscripția: “Proprietate a Statului Islamic”.

ISIS i-a amenințat cu moartea pe calugarii care locuiau in Mănăstire, acestia fiind expulzați.

Manastirea veche, datând din secolul al patrulea, este inchinata Sfantului Mucenic print asirian Behnam și surorii sale Sarah. Multe cărți și artefacte antice au fost pastrate in manastire.

Acesta este unul dintre cele mai vechi și cele mai venerate lacasuri de cult monahale ale Crestinatatii siriace. El fusese renovat în anul 1986, și până la război, a fost vizitat de mii de pelerini crestini si musulmani, anual.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.