Un nou proiect tehnic inovator, dezvoltat de Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In viitorul apropiat, in Episcopia Sloboziei si Calarasilor, isi va face aparitia o noua publicatie, mai aparte decat cele intalnite pana in prezent in spatiul media general, prin modul sau de prezentare dar, mai ales, prin cel de executie. Conform reprezentantului media al eparhiei, Arhidiacon Silviu Nicusor Dascalu, aceasta va ajuta la o mai rapida distribuire a informatiei in teritoriu, dar si in spatiul web international. Revista electronica automatizata va cuprinde, in special, informatii din eparhie, dar si din Patriarhia Romana si din strainatate.

Realizarea „Revistei electronice automatizate a Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor”, un proiect propus de Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.us] , al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, a fost aprobat in cadrul şedinţei de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, si urmeaza sa fie realizat in parteneriat cu specialistii Departamentului Media al Episcopiei.

Un raport oficial al Episcopiei [https://sf-esc.ro/informatii/9378-sedinta-de-lucru-a-permanentei-consiliului-eparhial-27.html] precizeaza ca „Revista electronică automatizată a Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor va urma sa fie implementata cu ocazia anului aniversar „1994 – 2014. Slujire și dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor” [https://sf-esc.ro/informatii/9473-preafericitul-daniel-va-slujii-la-sfintirea-picturii-catedralei-inaltarea-domnului-slobozia-comunicat-de-presa.html] .

Intervievati de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, cei ce se vor ocupa de partea tehnica a proiectului, ingineri preocupati de realizarea si implementarea programelor informatice aferente, ne-au transmis ca, din cate se stie, proiectul este “din nou unul care pare sa fie unic in spatiul web international, incercand sa preia in mod automat si simultan informatiile postate pe mai multe site-uri web care alcatuiesc o retea (cum sunt cele incluse in Retea web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor – un proiect, de asemenea, unic la nivel international, la aceasta ora – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) si sa le organizeze in mod complet automatizat intr-o revista tocmai “buna de tiparire”, adica intr-una cu un format potrivit pentru tipografie, cu o interventie minima a operatorului. Astfel, un singur operator poate “realiza” o revista tiparita, pornind de la datele existente pe o retea web – continand zeci si chiar sute de siteuri web – doar in cateva minute. Aceasta inseamna, mai exact, ca – incluzand chiar si partea de tehnoredactare, care se rezuma la o simpla verificare vizuala si interventie dupa caz – realizarea unei reviste nu dureaza, in cazul unui singur operator, decat maxim… 5 minute, desi putem avea in lucru, in anumite situatii, sute de pagini sau mii de articole”.

“Proiectul se afla deja in faza de finalizare, fiind rodul unei munci desfasurate pe parcursul a mai multe luni de zile. Este vorba, practic, de realizarea unui program informatic special” – marturiseste Teo-Christian Ion, ca sef de proiect. “Conceptia apartine NetCreator, ca si incazul retelei web, si a fost adaptata, aplicata si a putut urmari indeaproape specificul structurii de bază a Rețelei web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, doar prin colaborare permanenta cu reprezentantii media ai Episcopiei si cu serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Conform reprezentantului media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Arhidiacon Nicusor Silviu Dascalu, acest nou proiect tehnic inovator a fost deja inclus in „Broșura de prezentare a Rețelei Informaționale a Episcopiei Sloboziei Şi Călăraşilor” [https://sf-esc.ro/informatii/9378-sedinta-de-lucru-a-permanentei-consiliului-eparhial-27.html] , a carei tiparire a fost aprobata si ea in cadrul aceleiasi sedinte eparhiale, si care urmeaza sa vada lumina tiparului in aceste zile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.