STIRI | Baile Romane ale lui Diocletian sau redeschis, de ieri, pentru public

O parte din vechile Bai Romane ale lui Dioclețian s-au redeschis pentru public, ieri, in Roma, Italia, în urma unui proiect de restaurare, in valoare de 6,5 milioane de euro, care a durat șase ani, conform Ansa.

Sculpturile in marmură ofera un spectacol care descrie cultele antice reînviate de Augustus, primul imparat al Romei, ca parte a politicilor sale religioase, și ofera o imagine a modului de impunere a propriei sale autoritati.

Comandate în onoarea imparatului Dioclețian, în 298 dupa Hristos, băile alcatuiesc un complex termal – cel mai impunător construit vreodată în Roma.

Redeschiderea Natatio și a unei mici mănăstiri de la sfarsitul secolului XVI, construita pe ruinele bailor (foto), face parte dintr-un program de evenimente care urmaresc marcarea a 2.000 de ani de la moartea lui Augustus, în anul 14 dupa Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.